вторник, 28 ноября 2017 г.

Матеріали та завдання з теми "США" для групи 6 опр!

                                                                     Шановні учні!

            Вашій увазі пропонуються матеріали з теми "США після Першої світової війни":
1. Конспект (конспект в зошиті можна роботи з презентації)
2. Презентація "США в добу "проспериті"
3. Навчальне відео знаходиться за посиланням. Вам необхідно переглянути Урок 3-4. Щоб переглянути відео в повному обсязі, треба зареєструватися на сайті або увійти через свій акаунт фейсбук.
         Вивчіть матеріали і виконайте завдання в зошиті:


Завдання (виконати в зошиті письмово, зошити будуть збиратись на перевірку):
1Виберіть з поданих варіантів ті, що відповідають особливостям епохи процвітання в США:
- акційний бум на Нью-Йоркській фондовій біржі;
- швидкий розвиток автомобілебудівної галузі;
- запровадження конвеєрного методу виробництва;
- великі досягнення в аграрній сфері;
         - динамічне суспільне та культурне життя;
 - епоха телебачення;
- епоха радіо;
- посилення расової сегрегації;
- епоха розквіту авіапасажирського транспорту;
- поширення реклами та кредиту.

2. Вставте в текст пропущені слова, дати і цифри (пропущені слова підкреслюємо).
Текст 1
США отримали найбільше від участі в Першій світовій війні. З країни-боржника США перетворились у .... Сполучені Штати раніше від інших високорозвинених країн вступили у період стабілізації, ставши країною, в якій нова техніка, технології і системи управління найповніше впроваджувались у виробництво.
Тимчасовий післявоєнний спад 1920—1921 pp. був викликаний ... промисловості
У ...  рр. відбувався бурхливий розвиток промислового виробництва. Америка давала ... % світового промислового виробництва. Важливим поштовхом до економічного зростання стало поширення ... методу масового виробництва.
Вперше з найбільшою ефективністю його було використано на автомобільних заводах ... в Детройті.
У 20-х роках на ... фондовій біржі — найбільшій у світі — відбувався справжній бум, спричинений небувалим підвищенням курсу акцій. Це сприяло залученню на ринок цінних паперів значних фінансових ресурсів.
Зворотним боком економічного буму став войовничий політичний консерватизм, який проявився у скасуванні будь-яких соціальних програм і невтручанні держави в економічне життя. Почалися гоніння на профспілки, а будь-які виступи за соціальні права розцінювались як інсинуації більшовиків. Яскравим проявом консерватизму став ... закон, який у 1920 р. набрав чинності як XVIII поправка до конституції. Він забороняв виготовлення і продаж спиртних напоїв по всій території США, що спричинило зростання підпільного бізнесу спиртними напоями, наркотиками, рекет, появу організованої злочинності.
Уряд Куліджа проголосив девіз "Справа Америки — ...", усіляко сприяючи росту прибутків монополій, зменшуючи з року в рік податки для корпорацій і надаючи великим компаніям державні субсидії.
На міжнародній арені США проводили політику "...", намагаюсиь не стручатись в європейські справи.

Текст 2.
Журналісти по-різному називали 20-ті – «...», «Проспериті», «...».
У 1927 р. ... вперше зробив трансатлантичний переліт, що продемонструвало можливості комерційної авіації, що розвивалася потім в 1930х роках.
Серед важливих відкриттів і винаходів, зроблених в цей період і реалізованих в недалекому майбутньому, були розробки телебачення і виділення британцем Олександром Флемінгом першого антибіотика - ....
Наплив іммігрантів після Першої світової війни сприяє відродженню Ку-Клус-Клана і посиленню ... (вид дискримінації)
Радіо стало першим засобом масової інформації.
Кіно отримало звук. Актор ... здобув світову популярність.
Дух ревучих двадцятих сучасниками сприймався як радикальна модернізація і розрив з традиційними цінностями вікторіанської епохи. Завдяки новим технологіям, все здавалося легко здійсненним. Життя представлялося фривольним танцем. У цьому аспекті період називають також «...».                         
Мода на короткі спідниці з’явилася саме в 20-ті роки. Для молодих дівчат носити короткі спідниці, коротко стригтися і слухати джаз було одночасне модною тенденцією і соціальною позицією, епатажним розривом з традиційними цінностями вікторіанської епохи з її корсетами і довгими спідницями до підлоги. Популярним стало також використання..., яка раніше вважалася негативним атрибутом зовнішності.
Різко міняється відношення до спорту. Спортивні досягнення стали новою формою героїзму. Найпопулярнішим американським атлетом 20-х років був бейсболіст....

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Дякую за коментарі! Вони дуже важливі для мене.